38 hunde skal til optagelsesprøve som besøgshunde i Helsingør

HELSINGØR: Der er rift om TrygFondens besøgshunde, og derfor inviterer TrygFonden endnu en gang hunde og deres ejere til optagelsesprøve for at kunne udvide besøgshunde-korpset. I dag kommer 38 hunde forbi Kristinehøj Plejehjem i Helsingør til optagelsesprøve. Så beboere på plejecentre og andre institutioner i regionen kan godt begynde at glæde sig til endnu flere hunde at vælge imellem.

En god besøgshund er rolig, sund og glad for mennesker, og derfor skal hundene undersøges grundigt og vurderes, før de kan blive en del af TrygFonden Besøgshunde. Når hundene og deres ejere møder op på Kristinehøj Plejehjem i dag, er beboerne og de ansatte inviteret med til at overvære optagelsesprøverne.

– Da vi etablerede TrygFonden Besøgshunde i 2010 var det for at give beboerne på landets institutioner gode oplevelser – det, vi kalder stjernestunder. Besøget af en hund kan sprede glæde i en ellers ensformig hverdag og være det, som beboerne kan glæde sig til og tale om imellem besøgene, siger Galina Plesner, projektleder og adfærdsbiolog i TrygFonden, og fortsætter:

– Der er mange institutioner i hele landet, der efterspørger besøgshundene. Derfor har vi glædet os til at komme til Kristinehøj Plejehjem for at møde nye hunde, som kan hjælpe med at give gode oplevelser til nogle af de mennesker, der ellers ikke har mulighed for samvær med dyr i hverdagen.

Dyrlæge og adfærdsekspert vurderer hundene
Sessionerne foregår på et plejecenter, for at hund og ejer kan blive testet i et miljø, der ligner det, som besøgene vil foregå i. Hundenes fysik bliver undersøgt af dyrlæge Pia Ammitzbøll Andersen fra Skovshoved Dyreklinik, og hundeadfærdskonsulenterne Iben Helene Coakley Meyer og Irene Jarnved vurderer hundenes adfærd og hund og ejers samarbejde i en særlig adfærdsgård med forskellige prøver.

Efterfølgende bliver den samlede hundeekvipage vurderet af Galina Plesner for at sikre, at hund og ejer er modne og klar til at komme på besøg sammen.

Hvis hund og ejer består alle tests, bliver de en del af TrygFonden Besøgshunde, hvor der er mulighed for at besøge forskellige typer institutioner som fx plejecentre og bosteder for voksne udviklingshæmmede. TrygFonden Besøgshunde har i dag omkring 500 hunde og deres ejere i korpset samt omkring 580 institutioner, der gerne vil have besøg.

Der er optagelsesprøver til TrygFonden Besøgshunde i hele landet i løbet af 2016. I foråret foregik prøverne i Aalborg, Herning, Odense, Næstved og Aarhus. I efteråret afholdes de i Helsingør, Roskilde, Sønderborg og Vejle.

Læs mere på besøgshunde.dk, hvor interesserede hundeejere og plejecentre kan henvende sig for at blive en del af besøgshundeordningen.

Kontakt os

INGEN KOMMENTARER