CLICK Festival fik sit gennembrud i 2016

HELSINGØR: Sjette gang blev genbruddets gang for kunst- og teknologifestivalen CLICK Festival i Helsingør. Både besøgsmæssigt, kunstnerisk og i forhold til pressedækning slog festivalen rekorder.

Anmelderne skrev bl.a.:

“En koncert som denne kommer de fleste af os ikke til at opleve mange af her i tilværelsen”, GAFFA 6 stjerner til åbningskoncerten den 20. maj med Philip Glass & The Philip Glass Ensemble.

“Festivalen fungerer som inspirerende prime mover, når det gælder om at udforske et nyt felt inden for scenekunst, hvor der ellers sker forbløffende lidt herhjemme,” Fire hjerter til CLICK Festivals performance-program fra Politiken.

“CLICK Festival i Helsingør er muteret til en musik- og kunstfestival, der holder af at finde anderledes fællesmængder mellem genrer og discipliner – og lykkes med det”, anmeldelse i Dagbladet Information

“De er ved at have ramt den helt rigtige festivalstemning, folkene bag Click Festival i Helsingør. Den følelse af, at man som deltager i festivalen, her iført et adgangs-armbånd af lyseblåtog sejt papir, er præcis dér, hvor man skal være. Lige dér, hvor oplevelserne venter om hvert et hjørne.” Omtale i Helsingør Dagblad

”Det var svært som lytter ikke selv at synke ind i den evighed af svævende lyd, som strømmede ud fra scenen midt i det gamle værfts smukke Hal 14″, fire hjerter fra Politiken til åbningskoncerten med Philip Glass.

Mikael Fock, leder af Kulturværftet og kunstnerisk leder af CLICK Festival, udtaler: ”CLICK Festival har været i gang i 6 år nu, og det tager naturligvis tid at opbygge en platform for et nyt kulturhus som Kulturværftet, der står bag festivalen. Vi har fundet grundformen nu, og med premierer på hele tre co-produktioner og med en flot modtagelse af såvel publikum som anmeldere har vi bl.a. på disse fronter høstet frugten af de mange års opløb. Også deltagelse af verdensnavne som Philip Glass i maj og Laurie Anderson, der til august gæster Helsingør i regi af CLICK Festival, er også skuldreklap til festivalen, som vi er super stolte over”.

CLICK Festival afholder den 27.+28. august 2016 koncert på Kulturværftet med Laurie Anderson som en pre-event til næste års festival, hvor det også vil være muligt at købe early bird-billetter til næste gang CLICK Festival rammer de rustikke rå rammer ved Øresund i maj 2017.

Fotograf. Mathias Vejerslev

Kontakt os

INGEN KOMMENTARER