Næsten 900 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i 2016

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 65 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i december måned, og dermed er vi nået op på 876 konkurser i løbet af 2016.

Det er det højeste niveau siden 2010. De netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at der samlet set var 876 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i løbet af 2016.

Med december måneds konkurstal er det tid til at gøre status over et mærkværdigt år. På den ene side går det bedre i branchen med større aktivitet og flere beskæftigede. På den anden side har vi haft et konkursniveau, som ikke er set større siden 2010, som var rædselsåret i konkursstatistikken, siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri, og fortsætter:

Der er flere forklaringer på den spøjse statistik. Vigtigst er nok, at SKAT er begyndt at inddrive gammel gæld efter problemer på dette område i flere år. Det kaster naturligvis nogle konkurser af sig, som egentlig hører til tidligere år. Samtidig betyder de bedre tider også, at flere tager chancen og starter for sig selv – og her er der jo en del, som ikke klarer skærene og desværre går konkurs.

Kontakt os

INGEN KOMMENTARER